Multifunkční stopkynárna LEVTRONIC A80/1FHV (teplotní rozsah -6°C / +40°C) Nová generace automatů na kynutí (multifunkční stopkynárna) LEVTRONIC vytváří mikroklima ideální pro zrání jakéhokoli těsta, bez ohledu na povětrnostní podmínky. Můžete přizpůsobit program na základě typu kvasinek, mouky a charakteristik vody tak, abyste vždy dosáhli mimořádných výsledků. K dispozici je mnoho modelů a kapacit s teplotním rozsahem -20°C/+40°C a -6°C/+40°C.
Absolutní kontrola teploty
Multifunkční automat pro rychlé zchlazení těsta (těsto se rychle ochladí, fermentační aktivita kvasinek je inhibována), udržení na ideální teplotě (teplota je udržována pod 3°C, kvasinkové buňky zůstávají neaktivní až do zotavení), reaktivace těsta (teplota se postupně zvyšuje, fermentační aktivita kvasinek se pomalu regeneruje a aktivuje), funkce kynutí těsta (teplota a vlhkost se zvyšují až na nastavenou hodnotu - optimální nakynutí těsta je kompletní), uložení a udržení těsta (ideálně nakynuté a připravené těsto je udržováno při kontrolovaných teplotách a vlhkosti až do doby jeho pečení).
Funkce pro kynutí
- Programování kynárny - umožňuje naprogramovat zastavení, zchlazení a opětovné nakynutí v požadovaném čase s nastavením 5 pracovních fází: zchlazením zastavení kynutí / udržení / reaktivace / kynutí / uložení do pečení.
- Manuální kynutí - umožňuje aktivovat program přímého kynutí. Na konci tohoto programu Levtronic udržuje těsto v optimálním stavu až do pečení.
- Nepřetržitý cyklus - pomocí manuální funkce nastavte čas, teplotu, vlhkost a úroveň ventilace. Levtronic nakyne a připraví těsto kontinuálním cyklem bez zastavení.
- Skladování - potraviny se skladují při požadované teplotě mezi -6°C a +10°C nebo -20°C a +10°C (dle modelu)
Vytvořte si vlastní programy
- Vytváření nových programů - s LEVTRONIC máte k dispozici seznam systémových programů (připravené programy pro různé druhy pokrmů). Nastavení lze snadno zkontrolovat v aktuálním cyklu a pokud nevyhovuje, upravit pomocí uložení nového programu do osobní nabídky.
- Osobní rozvržení - polohu kláves receptury můžete změnit vytvořením vlastního rozvržení (rozvržení menu na TOUCH panelu).
- Okamžitá změna - pomocí jednoduchého dotyku můžete zkontrolovat a změnit nastavení aktuálního programu.
Řízení a nastavení
- TEPLOTA - zvolte optimální teplotu pro zrání těsta od -6°C do +40°C
- VLHKOST VZDUCHU - nastavte ideální procento vlhkosti v rozmezí 45% až 95% (přesně po jednom procentu)
- PROUDĚNÍ VZDUCHU - nastavte ideální intenzitu ventilace mezi 25% a 100% (přesně po jednom procentu)
- ČAS - nastavte požadovaný čas fáze. Díky stopkynárnám LEVTRONIC výrazně ušetříte čas, snížíte spotřebu energie a zvýšíte kvalitu podávaných pokrmů.