výrobce: | Fiamma |
katalogové číslo: | 7240274 |
EAN: | |
dostupnost: | Skladem u dodavatele (expedice do 7 dnů) |
cena bez DPH: | 61 160 CZK |
74 004 CZK |
Seznamte se s ideálním luxusním kávovarem VELA Classica pro váš domov, kancelář nebo specializovanou kavárnu. Vela je špičkový stroj, inspirovaný námořní kulturou portugalských navigátorů, s pokročilými a snadno použitelnými funkcemi. Kombinace dokonalosti v designu a výkonu, takže barista může využít to nejlepší z každé jednotlivé extrakce. Pákový kávovar VELA Classica s jednou skupinou (kávová hlava s pákou) je vybaven varným systémem s jedním izolovaným bojlerem a možností „manuální preinfuze“ (protečení horké vody o nižším tlaku skrz portafilter) po které následuje extrakce kávy.
Krátké zvlhčení namleté a upěchované kávy před přípravou espressa. Klasický kávovar pustí vodu a nechá ji protéct. Kávovar fiamma umožňuje manuálním preinfuzi, která je ovládána pákou na boku hlavy. Otočením páky je otevřen ventil vpouštějící vodu ve vámi stanoveném čase. Káva se v páce rozvolní a propaří. K preinfuzi je použito pouze malé množství vody a násobně nižší tlak než při samotné extrakci. Dalším pohybem páky je prováděna extrakce – proces protlačení horké vody přes kávu.
Shot timer je integrován do systému kávovaru a poskytuje přesné měření času extrakce. Jsou to „stopky“, které umožňují opakovaně dosahovat stejného času extrakce, a tím dosahovat optimálních výsledků při přípravě kávy, jež jste si odladili na kávě, kterou používáte. Vše je založeno na využití senzorů, které detekují spuštění a ukončení extrakce kávy. Při zahájení extrakce je spuštěn časovač, který začne načítat čas extrakce. Když skončí příprava kávy, časovač se zastaví a poskytne přesnou hodnotu času extrakce.
Lépe drží teplotu a není potřeba, tak často dohřívat vodu.
Moderní termostat, který neustále svoji činností (zapínáním a vypínáním) kontroluje teplotu vody, tak aby zůstala stabilní na vámi nastavené hodnotě jež potřebujete pro přípravu kávy. Dále umožňuje jednoduše, rychle a hlavně okamžitě zvyšovat i snižovat teplotu.
Výhodou rotačního čerpadla je stálý tlak 9 bar. Od první kapky, která padne do kávy až do poslední. Další výhodou oproti vibrační pumpě je tichý chod a možnost přímého napojení na vodovodní řád.